Zwangerschapsyoga

De zwangerschapsyoga is een leerzame en gezellige manier om met je zwangerschap en bevalling bezig te zijn. De lessen zijn een mix van ontspannings- en ademoefeningen, oefeningen om je lijf soepel te houden en informatie rondom de zwangerschap en bevalling. Een gezellige en leerzame cursus, waarin jij en je baby centraal staan. Een cursus kan variëren van 6 tot 8 lessen. De lessen zijn bestaan uit de volgende onderdelen:

Ademoefeningen

Je leert door middel van je adem de ontsluitingsweeën opvangen. Ook zorgt de juiste ademtechniek voor ontspanning, rust en zelfvertrouwen.

Yoga oefeningen

Hiermee houd je je lijf soepel en je conditie op peil.

Ontspanningsoefeningen

Je leert om niet alleen je lijf te ontspannen maar ook je hoofd mee te nemen in de ontspanning.

Informatie

Natuurlijk wordt er ook veel informatie en uitleg gegeven omtrent allerlei zaken die te maken hebben met de zwangerschap en de bevalling. Enkele thema's zijn; het opvangen van rug weeën, de perstechniek, omgaan met pijn en informatie rondom het bekken. Tevens is er de mogelijkheid om na afloop van de cursus een partnerles te volgen. In deze les leert je partner hoe jij je hebt voorbereid op de bevalling en hoe hij je daar het beste bij kan helpen. De data voor deze lessen worden meestal in overleg met de cursusgroep afgesproken.

Cursusaanbod

Tijdens de weken dat de avondlockdown van kracht is, zijn de lessen verzet van dinsdagavond naar zaterdagochtend. De komende cursus zal bij voortgang van de maatregelen daarom niet op dinsdag 11 januari 2022 starten, maar op zaterdag 15 januari. De lessen zijn dan van 11.30 uur tot 12.30 uur in de fitnesszaal bij Uttien en Vermeer in Hoevelaken.

Cursusjaar 2021:
23 november tm 21 december - €62,50

Cursusjaar 2022:

11 januari tm 15 februari - €75,00
8 maart tm 12 april - €75,00
19 april tm 31 mei m.u.v. les op 3 mei - €75,00
7 juni tm 5 juli - €62,50


DE LESSEN WORDEN IN DE FITNESSZAAL VAN DE FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK GEGEVEN WAAR DE 1,5 METER AFSTAND BEWAARD KAN WORDEN. TEVENS WORDT ER GEWERKT VOLGENS DE HYGIËNISCHE RICHTLIJNEN VEREIST IN DE PRAKTIJK.


Dames die na de afloop van de cursus nog niet bevallen zijn, kunnen daarna altijd nog eens langs komen om een losse les bij te wonen. De lestijden zijn op dinsdagavond van 19.15 uur tot 20.15 uur. Na afloop drinken we een kopje thee. Parkeren kan gratis voor de deur.


Losse les €12,50

Partnerles €17,50


Inschrijven

Lestijden 19.15 uur tot 20.15 uur.


Voor opgeven van een cursus kan je bellen naar Yvonne Schrijer. Mailen kan ook, vermeld dan wel voor welke cursus je je wilt opgeven, je naam en telefoonnummer.

Contactgegevens
info@yvonneschrijeryoga.nl
06-21292163

Hoevelaken - Uttien & Vermeer

Praktijk voor fysiotherapie
Drs. W. van Royenstraat 30
Woensdagagavond van 19:15 - 20:15 uur
Link: https://www.uttien-vermeer.nl


Nazwangerschapsyoga

Vier tot zes weken na de bevalling kan je 4 lessen nazwangerschapsyoga bijwonen. Deze cursus focust zich op het herstel van het lichaam. Hierbij komen spierversterkende oefeningen onder de aandacht onder andere voor de bekkenbodem-, rug en buikspieren. Natuurlijk komen in deze lessen ook de ontspanningsoefeningen aan bod en informatie rondom het moederschap. Bij voldoende aanmeldingen kan deze cursus doorgaan.

De lestijden zijn woensdagavond van 20.45 uur tot 21.45 uur.

Cursusgeld per 4 lessen: €60,00